Drama u Splitu: Ubo kolegu u vrat pa se sa krova zgrade bacio u smrt

0
Radiosarajevo.ba
Drama u Splitu: Ubo kolegu u vrat pa se sa krova zgrade bacio u smrt
Foto: Arhiv / Ilustracija

U splitskoj Kopilici danas se dogodila tragedija u kojoj je jedna osoba preminula, a druga ranjena i prevezena u bolnicu.

Najvjerojatnije je u uredu špediterske firme u kojem su dva muškarca zajedno radila došlo do međusobnog sukoba, još se ne zna uzrok i očekuje se da će povrijeđeni muškarac policiji reći nešto više o razlozima. U jednom je trenutku 42-godišnji muškarac svog kolegu L. R. (50) ubo u vrat.

Još se utvrđuje da li je u napadu upotrijebio hemijsku olovku ili možda neki drugi oštri predmet poput otvarača za pisma. Policija nije potvrdila da je na mjestu napada pronašla nož, kakva je bila prva neslužbena informacija.

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Sjećanje na velikog pjesnika: Tragedija Osmana Đikića

Ženu udario grom na splitskoj plaži, pomoć odmah stigla

Ženu udario grom na splitskoj plaži, pomoć odmah stigla

Kolegica je čula nekakvu galamu u kancelariji i kada je došla vidjela je povrijeđenog kako se drži za vrat i krvari. Pitala ga je gdje mu je kolega, a on je rekao da je izjurio negdje.

Pozvana je policija, a najvjerojatnije je napadač, vidjevši kolegu kako u krvi leži bespomoćno na podu, pomislio da ga je možda i ubio te se uspaničio i pobjegao pred policijom na krov zgrade odakle se bacio u smrt. Policijska je patrola, kad su dolazili, vidjela pad sa zgrade.

Povrijeđenom je muškarcu u splitskoj bolnici pružena ljekarska pomoć. Kako saznaje Slobodna Dalmacija, nije u opasnosti po život te je zadržan na Klinici za bolesti uha, nosa i grla.

Niti jedan niti drugi do sad nisu bili poznati policiji po nikakvim problemima, a nije poznato koje su to međusobne razmirice imali i koje su dovele do ovakve tragedije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije