Drama u Grčkoj: Zapalio se autobus pun učenika iz Srbije, djeca panično iskakala i bježala

2
Radiosarajevo.ba
Drama u Grčkoj: Zapalio se autobus pun učenika iz Srbije, djeca panično iskakala i bježala
Foto: Printscreen / Zapalio se autobus pun učenika iz Niša

Maturantima Ekonomske škole iz Niša neće po dobru pamtiti povratak sa ekskurzije na Krfu, kada je iz jednog od dva autobusa kojim su putovali, iznenada počeo da kulja gust crni dim.

Incident se desio 23. aprila, zadnjeg dana četvorodnevne ekskurzije u Grčkoj, na dijelu autoputa od Igumenice prema Solunu.

Uz dosta sreće niko od učenika nije povrijeđen i oni su se živi i zdravi vratili u Niš sa svim svojim prtljagom.

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Džanan Musa i Real Madrid osigurali plasman u polufinale Eurolige

Majka jednog od učenika, koja je željela da ostane anonimna, kaže da su djeca panično iskakala iz autobusa nakon što se prinudno zaustavio na auto-putu kako bi se spasila od ogromnog dima koji je kuljao iz njega.

"Kada su djeca su pošla 20. aprila na ekskurziju mi smo vidjeli autobuse, izgledali su spolja lijepo i novo. U nedelju su krenuli od Krfa ka Solunu, gdje je trebalo da posjete srpsko groblje i da poslije obilaska krenu za Niš.

Međutim, na auto putu ka Solunu autobus je počeo da dimi i dim je počeo da bude sve tamniji i gušći. Autobus je u jednom trenutku stao, djeca su panično iskakala kako bi se spasili od gustog dima koji je kuljao iz njega.

Prvo su izašli učenici pa su tek onda iznijete njihove stvari. Djeca su brzo evakuisana i u redu su, ali je moglo da dođe do strašne nesreće. Bilo kako bilo bitno je da su svi živi i zdravi, ali im ovakva uspomena sa putovanja nije trebala", kaže majka učenika koja je željela da ostane anonimna, prenosi Blic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije