Drama u Beogradu: Policija odgovorila muškarca od skakanja sa mosta

Radiosarajevo.ba
Drama u Beogradu: Policija odgovorila muškarca od skakanja sa mosta
/ FOTO: Kurir

Policija je nakon tri sata drame i više od dva sta pregovaranja uspjela da skine starijeg muškarca sa starog Savskog mosta koji je, kako se pretpostavlja, htio skočiti. On je odvezen vozilom hitne pomoći, a razlozi samoubilačkog pokušaja za sada nisu poznati

Beogradskim medijima je potvrđeno da je muškarac koji je prijetio samoubistvom Dragana S. (62) iz Beograda. Jutros je samovoljno napustio bolnicu i danas se oko 16 sati popeo na most s namjerom da skoči, piše Anadolu Agency (AA).

Dragan je uspio da se popne na metalne lučne konstrukcije mosta, a s njim su pregovarala dva službenika policije koji su ga na kraju uspjeli ubijediti da odustane od skoka. Dragan se nalazio na Klinici za grudnu hirurgiju, potvrđeno je iz Kliničkog centra Srbije (KCS).

Pripadnici spasilačkih ekipa i vatrogasci su prethodno, na mjestu eventualnog pada, postavili dva balona na naduvavanje. Takođe je bio prisutan značajan broj policajaca koji su sprečavali znatiželjne građane da priđu mostu. Pristup mostu nije bio dozvoljen ni novinarskim ekipama.

Zbog blokade Starog mosta preko Save više od tri sata je bio blokiran tramvajski saobraćaj u pravcu Novog Beograda i otežan saobraćaj u blizini autobuske stanice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije