Drama pred njemačkom ambasadom u Zagrebu

Radiosarajevo.ba
Drama pred njemačkom ambasadom u Zagrebu

Foto: Zagrebački specijalci i vatrogasci nakon akcije (Cropix)

Od ranih jutarnjih sati zasad nepoznati muškarac pred zgradom njemačke ambasade u Zagrebu prijetio je da će se ubiti. Drama se odvijala u Humboltovoj ulici, zbog čega policija je preusmjerila promet na Vukovarsku ulicu.

Muškarac koji je prijetio samoubojstvom sjedio je u automobilu splitskih registarskih oznaka, te je policiji poručio kako uza sebe ima kanistar goriva, odbijajući bilo kakve razgovore. Zbog toga su na poprište događaja izašli i pripadnici hitne pomoći, vatrogasci i MUP-ovi stručnjaci za pregovaranje.

Nakon dvosatna bezuspješna nagovaranja da se preda, policijski specijalci su ga uspjeli svladati i uhapsiti, rečeno je u zagrebačkoj policiji.

Još nije utvrđen identitet muškarca i razlozi koji su ga naveli da jutros oko 7,15 sati "renaultom 4", splitskih registracijskih oznaka dođe na parking u Humboltovoj ulici, blizu njemačke Ambasade i zaprijeti samoubistvom.

Kako je muškarac odbijao bilo kakvu komunikaciju, policija ga je odlučila svladati. To su učinili policijski specijalci. Po prvim informacijama prilikom intervencije nije upotrijebljeno oružje i nije bilo ozlijeđenih.

U policiji kažu da je u toku utvrđivanje identiteta nepoznatog muškarca i motiva njegove prijetnje.

nacional.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije