Drama na Kosovu: Sirene i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici

Radiosarajevo.ba
Drama na Kosovu: Sirene i hapšenja u Kosovskoj Mitrovici
FOTO: EPA / Ilustracija

Rano jutros oko 6.10 sati u Kosovskoj Mitrovici specijalna jedinica ROSU izvela akciju hapšenja na sjeveru Kosova, prenosi B92.

Kako javlja dopisnik TV Prve, akcija i u mjestu Rudari, kod Zvečana.

Novosti prenose da je akcija izvedena u sve četiri opštine na sjeveru Kosova i da je uhapšeno ukupno sedam Srba.

Reporter TV Prve javlja da je jutrošnja akcija specijalnih kosovskih jedinica počela u 6.10 u dijelu Kosovske Mitrovice, koji se zove Bošnjačka mahala, i da je uhapšen jedan pripadnik kosovske policije, Srbin.

Također, prema informacijama TV Prve rano jutros izvedena je još jedna akcija pripadnika ROSU, u mjestu Rudari, u opštini Zvečan. Prema nezvaničnim informacijama TV Prve u te dvije akcije uhapšene su tri osobe.

Novosti navode da su jedinice ROSU, naoružane dugim cijevima, upale u sve četiri opštine na sjeveru Kosova u kojima žive Srbi i da je uhapšeno ukupno sedam muškaraca srpske nacionalnosti.

Direktor Vladine Kancelarije za KiM Marko Đurić rekao je za RTS da su jedinice ROSU, naoružane do zuba, upale na sjever Kosova sa ciljem da zastraše i izazovu paniku uz hapšenja koja je prethodnih dana najavljivao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Đurić je naveo da su se čuli i pucnji i da postoje informacije o uhapšenima.

Kako je dodao, situacija je dramatična.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije