Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala

1
Radiosarajevo.ba
Drama na Jadranskom moru: Maloljetnog turistu na dasci otpuhao vjetar, policija ga spašavala
Foto: MUP Hrvatske / U moru pronađeno tijelo

Policija je u ponedjeljak, 22. jula, u 12.45 sati, zaprimila dojavu građanina da se u moru kod otoka Ošljaka u zadarskom arhipelagu nalazi maloljetna muška osoba, češki državljanin kojeg na dasci za veslanje nosi jaki vjetar.

Skladno procjeni da je osoba u životnoj opasnosti zbog veoma nepovoljnih meteoroloških uslova koji su u tom trenutku vladali na moru, zbog jakog vjetra jugozapadnjaka i stanja mora 4, u situaciji u kojoj je svaka minuta bila bitna, angažirano je policijsko plovilo P-210 koje je isplovilo iz Gaženice prema mjestu dojave.

Članovi posade broda su za to vrijeme bili u stalnom telefonskom kontaktu s članom porodice te su u 13.10 sati na sredini zadarskog kanala uočili osobu na SUP-u te su krenuli u akciju spašavanja.

Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Bošnjačka stranka ušla u Vladu Crne Gore zajedno s negatorima srebreničkog genocida

Policijski službenici su u 13.15 sati osobu izvukli iz mora na brod. Vidno prestrašenom i pothlađenom maloljetniku policijski službenici su pomogli da se popne na službeno plovilo gdje su mu pružili potrebnu pomoć te ga prevezli do luke u Gaženici, nakon čega je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezen u Opću bolnicu Zadar kako bi mu se pružila potrebna medicinska pomoć.

S ciljem zaštite imovine, policijski službenici su na brod izvukli i dasku na kojoj se osoba nalazila. Odmah po pronalasku osobe, u samom toku postupanja upoznati su roditelji koji su zahvalili policijskim službenicima na pruženoj pomoći u teškim vremenskim uslovima.

Zahvaljujući profesionalnosti te brzoj reakciji policijskih službenika, i u slučajevima vanrednih okolnosti kao što je ovaj pokazuje da policijski službenici osim zadaća u sklopu redovnih aktivnosti uvijek poseban naglasak daju na pomoć građanima, istakli su iz zadarske policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije