Dragana Đurića sada brani advokat koji je nekada branio Slobodana Miloševića

Radiosarajevo.ba
Dragana Đurića sada brani advokat koji je nekada branio Slobodana Miloševića

Dragan Đurić (34), uvica petnaestogodišnje djevojčice Tijane Jurić, promijenio je advokata, javljaju srbijanski mediji. 

Srbijanski mediji pišu kako je njegov novi branilac beogradski advokat Viktor Gostiljac, koji je svojevremeno bio u timu odbrane Slobodana Miloševića u Hagu.

Advokat Viktor Gostiljac potvrdio je za Alo.rs ovu informaciju.

"Potvrđujem Vašu informaciju da sam preuzeo odbranu Dragana Đurića. Pitanje zbog čega sam prihvatio odbranu smatram suvišnom. Duboko vjerujem u princip da svako ima pravo na odbranu, a obzirom da je Srbija pravna država, taj princip će se poštovati i u ovom slučaju. 

I ovaj postupak koji se vodi protiv Đurića se mora odvijati na zakonit način i postaraću se da zakon u tom smislu ne bude povrijeđen. Sa okrivljenim sam se susreo jedanput i ta komunikacija se odvijala na minimalnom nivou. Još nisam izvršio uvid u predmet i ne mogu da dajem bilo kakve komentare" kazao im je Gostiljac, koji, između ostalog, brani i Igora Tuđmana (34), unuka brata bivšeg predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana, koji služi kaznu zbog razbojništva u Sremskoj Mitrovici

Subotički Advokat Dragan Mileusnić rekao je da još nije obaviješten o tome da više nije advokat Dragana Đurića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije