Dragan Paravinja priznao ubistvo Antonije Bilić

Radiosarajevo.ba
Dragan Paravinja priznao ubistvo Antonije Bilić

Dragan Paravinja priznao je da je ubio Antoniju Bilić, 17-godišnju djevojku iz Hrvatske za kojom se tragalo od 7. juna, potvrdio je u nedjelju navečer u Banjoj Luci zamjenik direktora policije Republike Hrvatske Milijan Brkić. 

"Paravinja je tokom krim. obrade priznao da je lišio života Antoniju Bilić i bacio njeno tijelo na jednoj lokaciji”, saopćili su na vanrednoj pres-konferenciji Brkić i direktor policije RS-a Gojko Vasić. 

Budući da je je u toku obavještavanje obitelji Bilić o ovome, nisu željeli govoriti o detaljima, pa ni potvrditi nezvanične navode da je zadavljena i bačena u Krku. 

Sve dok navodi koje je priznao Paravinja ne budu potvrđeni, s obzirom na njegove protekle neistinite izjave, nisu željeli govoriti o detaljima. 

“Sutra u Hrvatskoj krećemo s intenzivnom pretragom  područja koje je Paravinja naveo i u slučaju pronalaska tijela Antonije Bilić javnost će biti obaviještena”, zaključio je Brkić. 

Dragana Paravinju (43), vozača kamiona, osumnjičenika u slučaju nestanka sedamnaestogodišnja Antonije Bilić u Hrvatskoj, uhapsila je u nedjelju oko podneva policija RS-a na udaljenosti oko 2,5 kilometra od mjesta na kojem je prvi put viđen u Donjim Srđevićima kod Srpca. 

Za Paravinjom je 2005. godine Osnovni sud Sokolac raspisao centralnu potjernicu zbog krivičnog djela silovanja. 

I u Srbiji je, kako su javili tamošnji mediji, također za ovom osobom raspisana potjernica zbog silovanja i pokušaja silovanja. 

U Hrvatskoj potraga za Antonijom Bilić traje još od 7. juna kada je napustila porodičnu kuću kod Drniša, a nakon toga je viđena na obližnjem Čikolskom mostu kako stopira u pravcu od mjesta gdje živi prema Splitu, da bi zatim ušla u kamion koji je vozio Dragan Paravinja.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije