Dodik posjetio Biljanu Plavšić u švedskom zatvoru

Radiosarajevo.ba
Dodik posjetio Biljanu Plavšić u švedskom zatvoru

Bivša predsjednica RS-a Biljana Plavšić osjeća se dobro i raduje je odluka Haškog tribunala o puštanju na slobodu 27. oktobra, izjavio je entitetski premijer Milorad Dodik koji je ju danas posjetio u zatvoru Hisenberg u Švedskoj.

Sa Dodikom u posjeti su bili i vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije te ministar industrije, energetike i rudarstva RS-a Slobodan Puhalac.

Haški tribunal saopćio je u utorak da će Biljana Plavšić ispuniti uvjete za puštanje na prijevremenu slobodu 27. oktobra, kada odsluži dvije trećine kazne od 11 godina zatvora.

Predsjednik Haškog tribunala Patrik Robinson obavijestio je švedske vlasti da je uvjeren da bi Plavšićeva trebalo da bude puštena na slobodu, u skladu sa uslovima koje predviđa švedsko zakonodavstvo.

Biljana Plavšić je 27. februara 2003. godine osuđena na 11 godina zatvora pošto je priznala krivicu za progon i ratne zločine nad Bošnjacima u BiH.
Vezano:
Biljana Plavšić krajem oktobra na slobodi (VIDEO)
Sarajevo: Protesti pred zgradom UN-a
Biljana Plavšić od jeseni na slobodi?

rtvfbih.ba/srna/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije