Djevojka stradala u požaru na proslavi 1. maja

Radiosarajevo.ba
Djevojka stradala u požaru na proslavi 1. maja


Dvadesetogodišnja Aleksandra Pantović poginula je u požaru u vikendici u selu Obrva kod Kraljeva, gdje je grupa od dvadesetak mladića i djevojaka došla da proslavi prvomajske praznike, piše Banjalukain.com.

Kako nezvanično saznaje Blic.rs da je do požara došlo kada je plamen iz plinske boce zahvatio kante sa benzinom koje su se nalazile u istoj prostoriji, a benzin je najvjerovatnije korišten za agregat, s obzirom da u vikendici nije bilo struje.

"Ne može se sa sigurnošću tvrditi da li je plinska boca ili nešto drugo bilo uzrok požara. Grupa mladih se okupila na uranku, u vikendici koja se nalazila na samoj obali Morave, u kojoj se najvjerovatnije nalazila izvjesna količina zapaljive tečnosti", rekao je za Blic Radoica Kočović načelnik Odeljenja za vanredne situacije Raškog okruga.

Ispred vikendice se spremao roštilj, a nastradala djevojka je bila sama u sobi u trenutku izbijanja požara. Prema datim izjavama policiji, njeni prijatelji su čuli vrisak, ali nisu mogli da je spasu.

Buknula kao kutija šibica



"U trenutku je došlo do naglog požara u kom se našla djevojka, jer je spavala unutra i nije uspjela da izađe, i nažalost je stradala u požaru. Požar se dogodio u utorak oko 19 sati, a vikendica ili drvena brvnara je buknula kao kutija šibica, a ostali mladići i djevojke bili su ispred vikendice, i među njima nema povrijeđenih", kaže Kočović.

Grupa mladih ljudi nije imala nikakva iskustva za mjerama obezbjeđenja od požara. U trenutku izbijanja požara, vatru su najvjerovatnije gasili vodom, koja je još više razbuktala požar. U pitanju je tzv. munjeviti požar koji se dogodi u nekoliko sekundi. Brvnara je bila napravljena od drveta, a vatrogasci koji su stigli veoma brzo nisu uspjeli ništa da učine kako bi spasili devojku.

Kako saznaje Blic, mladići i djevojke su iz Kraljeva došli u selo Obrva kako bi proslavili prvomajski uranak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije