Djed stradale djece iznio potresne detalje: "Sve se desilo jer neko nije htio pomjeriti automobil"

2
Radiosarajevo.ba
Djed stradale djece iznio potresne detalje: "Sve se desilo jer neko nije htio pomjeriti automobil"
Foto: eZadar. / Hrvatska policija / Ilustracija

Nakon noći provedene kod pritvorskog nadzornika PU zadarske, na ispitivanje u prostorije Županijskog državnog tužilaštva u Zadru ranije doveden je 29-godišnji muškarac koji je osumnjičen za tragediju na Viru.

Pijan je naletio na peteročlanu porodicu, mladu majku je usmrtio, a otac i djeca su povrijeđeni.

Čeka ga ispitivanje u tužilaštvu zbog izazivanja saobraćajne nesreće sa smrtnim ishodom jer je u subotu u kasnim večernjim satima zavio u crno peteročlanu porodicu iz Velikog Ravena nadomak Križevaca.

Meg Ryan dobitnica Počasnog Srca Sarajeva danas na 30. Sarajevo Film Festivalu

Meg Ryan dobitnica Počasnog Srca Sarajeva danas na 30. Sarajevo Film Festivalu

Novinari Večernjeg lista razgovarali su s djedom stradale djece koji je otkrio što je prethodilo tragediji.

Policija o tragediji na Viru: 'Svuda razbacane dječje stvari... Majka je sve spasila svojim tijelom'

Policija o tragediji na Viru: 'Svuda razbacane dječje stvari... Majka je sve spasila svojim tijelom'

"Sad smo u bolnici i prije sat vremena rekli su nam da će malog prebaciti u Zagreb. Curica ima teške povrede, ali su nam rekli da je stabilno. Beba ima vanjske ogrebotine. Možete misliti kako nam je, ali moramo smoći snage jer sada je na nama da se brinemo o djeci. Sin je teško povrijeđen, ali uspjeli smo razgovarati s njim.

Sad je na meni i supruzi briga za djecu. Mi i dalje kao da ne vjerujemo da se sve to dogodilo. Rekao nam je sin da su otišli na koncert autom, oni su parkirali iza kafića gdje su našli mjesto, a onda su se parkirali i drugi i nisu mogli izaći. Djeca su mala i htjeli su otići kući pa je sin otišao u kafić k osoblju i pitao može li netko preparkirati auto. Došao je s djecom i neko od osoblja – osoba koja ga je vidjela s djecom" rekao mu je da čeka do tri. Oni su zbog djece koja su bila nervozna krenuli kući i dogodila se nesreća…, ispričao je potreseni djed.

Trogodišnjak i dalje kritično

Trogodišnji dječak i dalje je životno ugrožen i nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL), potvrdio je Hini u ponedjeljak zamjenik ravnatelja Opće bolnice Zadar dr. Nediljko Jović.

Automobilom se zabio u pješake na Viru: Poginula majka, djeca teško povrijeđena

Automobilom se zabio u pješake na Viru: Poginula majka, djeca teško povrijeđena

"Iako je dječak životno ugrožen, zasad nema znakova pogoršanja i komplikacija. Ovisno o razvoju situacije, konzilij će odlučiti hoće li se liječenje nastaviti u Zadru ili u neku od klinika", pojasnio je dr. Jović.

Nakon saobraćajne nesreće, u kojoj je stradala peteročlana porodica s križevačkoga područja, u Opću bolnicu Zadar primljeno je troje djece i njihov otac, a majka je poginula na mjestu nesreće.

"Jednomjesečna beba i dalje je najbolje, zbog cijele situacije i okolnosti zbrinuta je na Odjelu za dječju hirurgiju, a teško povrijeđena četverogodišnja djevojčica jučer poslijepodne premještena je iz JIL-a na odjel", kazao je dr. Jović.

Dvadesetosmogodišnji otac jučer je operisan te je zbog težine povreda zadržan u JIL-u, a budu li kontrolni nalazi uredni i on će biti premješten na odjel, rekao je doktor.

Policijska uprava zadarska izvijestila je da je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 29-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu te je uz kaznenu prijavu sinoć predan pritvorskom nadzorniku, piše Jutarnji List.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije