Dječaka pred očima oca zgnječila kapija

Radiosarajevo.ba
Dječaka pred očima oca zgnječila kapija

Dok je igrao fudbal u dvorištu, na sedmogodišnjeg B. B. iz Prijevora kod Čačka pala je kapija teška 260 kilograma i bukvalno ga zgnječila, javlja Blic.

Dječak je u subotu kasno uveče stigao s ljetovanja na kojem je bio s drugarima iz škole i odmah nakon prespavane noći izašao je u dvorište da se igra. Oko tri sata popodne pokušao je da zatvori klizna vrata na kapiji kako lopta ne bi otišla iz dvorišta.

"Povukao je jako kapiju, što je i ranije činio. Međutim, prvi put se dogodilo da su vrata ispala iz ležišta, nakon čega je čelična grdosija od 260 kilograma pala na dječaka", rekao nam je jedan od komšija Borivoje Stojanović.

U trenutku nesreće, dječakov otac Željko bio je na nekoliko metara dalje, ali nije mogao da reaguje kada je vidio da kapija pada na dječaka. Nadljudskom snagom nekako ju je pomjerio i izvukao nepomično maleno tijelo. Odmah je na lice mesta stigla ekipa Hitne pomoći, koja je dječaku uspela da povrati puls. Nažalost, mozak nije reagovao i na putu do bolnice dijete je preminulo.

U kući porodice Brković u Prijevoru juče su mogli da se čuju samo jauci i plač. Majka Tamara i otac Željko skrhani su bolom. Komšije kažu da je dječakov otac u suzama jer mu se tragedija dogodila pred očima. 

Vidno potreseni Željko Brković nije želio da daje bilo kakve izjave i bio je izričito protiv fotografisanja dvorišta i kapije. 

Željko radi kao limar u AMSS, a njegova supruga Tamara je nezaposlena. Imaju i četvorogodišnjeg sina Srđana.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije