Divljao u kafiću u bh. komšiluku: Napao zaštitare, policajka slomila nogu, razbijao je i po stanici

1
Radiosarajevo.ba
Divljao u kafiću u bh. komšiluku: Napao zaštitare, policajka slomila nogu, razbijao je i po stanici
Foto: AA / Hrvatska policija / Ilustracija

Hrvatska policija je javila o slučaju iz Ivanca, gdje je čovjek divljao u kafiću i potom napao policiju.

"U petak, 29. decembra oko 23 sati u jednom ugostiteljskom objektu u Ivancu, 36-godišnji muškarac je narušavao javni red i mir, na način što je verbalno i fizički napao goste u objektu", saopćila je policija.

U saopćenju se dodaje da je po dolasku zaštitara osumnjičeni započeo vrijeđati jednog od njih, a potom i fizički nasrnuo na njega. Zaštitari su ga nakon toga savladali, izveli iz ugostiteljskog objekta te zadržali do dolaska policajaca.

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

Zukan Helez: 'Pozivam Dodika da se okani ćorava posla i da zajedno počnemo raditi'

"Po dolasku policijskih službenika, 36-godišnjak je ponovno nasrnuo na istog zaštitara u namjeri da ga udari. Radi sprječavanja napada na zaštitara i savladavanja aktivnog otpora, policijski su službenici nad istim upotrijebili sredstva prisile - tjelesnu snagu i sredstva za vezivanje", dodaje se.

Osumnjičeni se pritom pokušavao oteti iz zahvata te je uslijed otimanja došlo do pada policajke na asfaltirani nogostup i pada 36-godišnjaka na njezinu nogu.

"Ona je uslijed navedenog zadobila povrede noge u vidu frakture te joj je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin", piše policija.

Nakon upotrebe sredstava prisile, 36-godišnjak je priveden u Policijsku stanuicu Ivanec te je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Nasilnik je zbog povreda zadobivenih prilikom narušavanja javnog reda i mira i postupanja od zaštitara, pregledan od ljekarau ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

"Protiv njega će se podnijeti optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Također će se protiv njega podnijeti prijava za krivično djelo prisile prema službenoj osobi. Nad osumnjičenih se provodi kriminalističko istraživanje i za krivično djelo oštećenje tuđe stvari, zbog oštećenja u prostoriji za zadržavanje, uslijed udaraca rukama po drvenoj zidnoj oblozi", zaključi su iz policije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije