Direktor iz Srbije se utopio u plićaku u Sartiju

0
Radiosarajevo.ba
Direktor iz Srbije se utopio u plićaku u Sartiju
Facebook / Zlatko Belić

Za suprugu i dijete srpskog državljanina Zlatka Belića (53) koji se utopio na plaži u grčkom ljetovalištu Sarti organizovana je pomoć kako bi se vratili u Gornji Milanovac.

Nakon što je Zlatko stradao, njegova supruga i dijete ostali su sami u Grčkoj. Firma "Rudnik i flotacija Rudnik", u kojoj je Zlatko radio kao tehnički direktor, organizovala je sve što je potrebno za njihov povratak u zemlju, prenosi Blic.rs.

Pored toga, ljudi potreseni ovom tragedijom pokrenuli su se kako bi i oni pomogli porodici nesrećnog čovjeka.

Kako navode poznanici porodice, nakon tragedije Zlatkova supruga je u veoma teškom stanju i ne može da se oporavi od šoka.

"Supruga je u potpunom šoku. Ne može da priča", kaže jedan od njih.

Prema nezvaničnim informacijama, obdukcija bi trebalo da bude urađena danas u Solunu, nakon čega će, kad se završi sa svim potrebnim procedurama, njegovo tijelo biti transportovano u Srbiju.

Iako je bio plivač, Zlatka su, pretpostavlja se, savladali talasi i struje i tako se udavio u plićaku. Hitna pomoć se našla na licu mjesta i reanimacija je trajala 45 minuta, ali nažalost, nije bilo spasa.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije