Detalji užasa kod Beograda: Majka prvo bacila dijete, pa onda ona skočila?!

6
Radiosarajevo.ba
Detalji užasa kod Beograda: Majka prvo bacila dijete, pa onda ona skočila?!
Foto: Kurir.rs / Mirijevo/Majka pokušala ubiti sebe i dijete skokom s trećeg sprata

Prije dva, tri dana mi je tražila ključeve od izlaza na krov zgrade. Pitala sam je šta će joj, a ona mi je odgovorila: "Da dijete vidi svijeta". Nisam joj dala ključeve...

Ovako za "Blic" priča predsjednica stanara zgrade u Ulici Grke Jankesa u Mirijevu odakle je, kroz prozor 3. sprata zgrade, majka skočila sa petogodišnjim sinom. Samo pukom srećom, oboje su pali na travu, te je dijete prošlo bez većih povreda, a majka M. K. je slomila nogu. Oboje su hospitalizovani u Urgentnom centru.

Kako za "Blic" pričaju stanari ove zgrade koje je jutros zatekla jeziva situacija, sa M. K. se nisu dobro slagali, niti je najbolje poznavali. Kažu da su s njom ulazili u sukobe oko pasa koje je čuvala.

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

Europski parlament odobrio Plan rasta za Z. Balkan: Države mogu dobiti novac, ali uslovi pooštreni

"Razvela se prije neke dvije godine, ima sina i stariju kćerku. Ona nije bila tu kad se ovo desilo", tvrde stanari zgrade.

Kako piše Blic, M. K. je s djetetom skočila kroz prozor na 3. spratu zgrade, a ona je živjela u stanu na drugom spratu.

"Jedan komšija, mladić je bio tu kad se to desilo. On je rekao da je prvo bacila dijete, pa da je onda ona skočila", pričaju uznemirene komšije.

Sada svi komentarišu samo da je možda ranije trebalo da je prijave, jer se iz njenog stana stalno čula vika i da možda onda ne bi došlo do užasa koji se jutros odigrao.

Ubrzo nakon što je objavljena vijest da je majka sa djetetom skočila sa 3. sprata zgrade, na mjesto događaja stigao je uplakan muškarac, bivši muž M. K.

On je kratko rekao samo da je M. K. "ovo najavljivala".

"Žena je bila zdrava zvanično, bila je zdrava", jedva je izustio.

On je potvrdio da njihovo drugo dijete, djevojčica, nije bila u stanu s majkom kad se sve dogodilo.

Podsetimo, majka i dijete skočili su sa trećeg sprata zgrade oko 8.30 jutros u Ulici Grke Jankesa u Mirijevu.

Dijete ima oko 5 godina i u svjesnom stanju su i ono i majka prevezeni u Urgentni centar.

Svjedoci navode da su majci bile vidljive povrede na jednoj nozi. Na mjestu događaja su Hitna pomoć i policija, a okupili su se i zabrinuti građani. Majka i dijete su pali na travu a ne na pločnik i to im je, najverovatnije, i spasilo živote.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije