Detalji sukoba na svadbi: Nokautirao ga nogom jer mu je dobacivao djevojci

1
Radiosarajevo.ba
Detalji sukoba na svadbi: Nokautirao ga nogom jer mu je dobacivao djevojci
Foto: FAH / Hrvatska policija, Ilustracija

Mladić (20) koji je na svadbi u Imotskom fizički napao muškarca (27), koji je teško povrijeđen i liječnici mu se bore za život, završio je u istražnom zatvoru na Bilicama zbog krivičnog djela nanošenja teških povreda.

Ljekari u KBC Split bore se za život 27-godišnjaka koji ima teške povrede mozga i priključen je na respirator.

Postoji sumnja da se osumnjičeni 20-godišnjak 17. juna 2022. oko 19.20 sati, tokom svadbe u Imotskom, na kojoj je bio gost sa svojom djevojkom; kada je nepoznati muškarac počeo dobacivati njegovoj djevojci, nastavio je iako mu je osumnjičeni rekao da se odmakne. 

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Pratite uživo konferenciju Elmedina Konakovića, govorit će o akciji Black Tie 2

Počeo se naguravati s oštećenim kojega je potom, u cilju da ga teško povrijedi, udario lijevom nogom u predjelu glave, stoji u saopćenju Općinskog državnog odvjetništva u Splitu.

Oštećeni je od udarca pao na tlo udarivši pritom glavom pri čemu je zadobio teške povrede mozga koje su po život opasne, navode tužitelji.

Nakon što mu je zadao udarac, 20- godišnjak je pobjegao, ali ubrzo je uhapšen.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je, zbog postojanja opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja krivičnog djela, predložilo određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog.
Sudija istrage je prihvatio prijedlog za određivanje istražnog zatvora u odnosu na jednog svjedoka, dok u odnosu na druga dva svjedoka krivičnom postupku prijedlog nije prihvatio.

Državno odvjetništvo će uložiti žalbu po primitku pisanog otpravka rješenja sudije istrage, stoji u saopćenju, prenosi Index.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije