Detalji stravičnog zločina: Ljubomorna trudnica ubila oca pred njegovom djecom

Radiosarajevo.ba
Detalji stravičnog zločina: Ljubomorna trudnica ubila oca pred njegovom djecom
U javnost su dospjeli novi detalji o jučerašnjem stravičnom ubistvu u mjestu Gola kod Koprivnice u Hrvatskoj.

Kako neslužbeno saznaje portal Podravski.hr, 46-godišnjeg Dejana Slivara, oca troje maloljetne djece, nožem je ubila ljubomorna nevjenčana supruga, koja je u visokom stepenu trudnoće.

Slivara je izbola kuhinjskim nožem nanijevši mu smrtonosne povrede. Prilikom napada i sama je povrijedila ruku kojom držala nož pa je zbog toga, kad je policija upala u porodičnu kuću u kojoj se dogodio strašan zločin, prebačena u Opću bolnicu u Koprivnici. Slivar se, po svemu sudeći, branio od nasrtaja svoje nevjenčane supruge.

"Mogu potvrditi da je u bolnicu sinoć primljena ozlijeđena ženska osoba koja je tu stigla u pratnji policije. Trenutačno je zbrinuta na odjelu, koji je pod policijskim nadzorom", rekao je za Podravski.hr dr. Mato Devčić, direktor Opće bolnice u Koprivnici.

Kako javlja Podravski, Dejan Slivar otac je troje maloljetne djece, a njegova supruga preminula je prije pet godina. S nevjenčanom suprugom, koja je inače iz Rijeke, upoznao se prije dvije godine.

Ubistvo se dogodilo pred očima dvoje Slivarove djece, a policiju je pozvalo treće dijete, koje po svemu sudeći nije svjedočilo ovom strašnom zločinu.

Kad je policija oko 17:40 došla na mjesto događaja, Slivarova nevjenčana supruga odbila ih je pustiti u kuću, pa su morali ući na silu. Prizor koji su zatekli ih je šokirao - Slivar je nepomično ležao u lokvi krvi, a njegova djeca bila su u tolikom šoku da su se nekontrolirano tresla.

Podravski.hr iz istražiteljskih krugova saznaje da se sumnja da je motiv ubistva patološka ljubomora.

Slivarova djeca sinoć su, uz suglasnost Centra za socijalnu skrb, zbrinuta u kući njegova brata u Goli, inače poznatog koprivničkog mesara. Djeca su pod stalnim nadzorom socijalnih službi i pružena im je stručna pomoć.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije