Detalji nesreće: Hitna je pokušala preteći automobil koji je vozio pijani muškarac

1
Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće: Hitna je pokušala preteći automobil koji je vozio pijani muškarac
Foto: Informativni centar Virovitica / Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

U teškoj saobraćajnoj koja se jučer desila u Suhopolju u Hrvatskoj, a u kojoj su učestvovali lični automobil i vozilo Hitne pomoći, poginule su medicinska sestra i pacijentica starije životne dobi.

Policija je saopćila da je do nesreće došlo kada je 44–godišnjak u automobilu virovitičkih registarskih oznaka vozio pod utjecajem alkohola od 1,16 promila.

U jednom trenutku je počeo skretati ulijevo na most, bez da se predhodno uvjerio da tu radnju može napraviti bez opasnosti po druge sudionike u saobraćaju.

U tim je trenucima njega pretjecalo vozilo Hitne pomoći virovitičkih registarskih oznaka s uključenom rotacijom. Vozilo hitne pomoći vozio je 42–godišnjak.

Došlo je do sudara, vozilo Hitne pomoću prednjim je dijelom udarilo u središnju lijevu bočnu stranu osobnog automobila koji se zaustavio na prometnoj traci.

Vozilo Hitne pomoći sletjelo je u putni jarak i udarilo u betonski most te se prevrnulo na bočnu stranu.

U saobraćajnoj esreći uslijed zadobivenih povreda, sve četiri osobe iz vozila Hitne pomoći su prevezene u Opću bolnicu Virovitica, gdje su dvije osobe u dobi od 57 i 83 godine preminule, dok je jedna osoba u dobi od 42 godine zadobila teške tjelesne povrede, a jedna u dobi od 39 – lakše, piše Dnevnik.hr.

Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj - undefined

Foto: Informativni centar Virovitica: Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj

Vozač ličnog automobila nije povrijeđen.

Protiv 44–godišnjaka iz automobila slijedi podnošenje kaznene prijave ODO Virovitica.

"Vozilo Hitne pomoći u Ulici kralja Tomislava pokušalo pretjeći osobno vozilo kojim je upravljao 44-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,16 promila gdje je pritom došlo do kontakta vozila nakon čega je vozilo Hitne pomoći sletjelo sa ceste i prevrnulo se", rekao je Josip Štajdohar, glasnogovornik PU virovitičko podravske.

Neslužbeno se saznaje da je uz pacijenticu, sestru i vozača, u vozilu je bila i doktorica koja je nakon nesreće ostala u stanju šoka.

O nesreći su se putem Facebooka oglasili i vatrogasci koji su sudjelovali u izvlačenju unesrećenih iz razbijenog vozila.

"Dana 2.08.2021 u 17:43 zaprimljena dojava o teškoj prometnoj nesreći u mjestu Suhopolje u ulici kralja Tomislava kod kućnog broja 112 u kojoj je sudjelovalo vozilo hitne pomoći. Na intervenciju izlazi NV SUH110, vozilo za tehničke intervencije SUH150 i kombi vozilo SUH105 s 11 vatrogasaca", napisali su na društvenoj mreži.

"Dolaskom na mjesto intervencije zatičemo stravičnu situaciju. Nakon izviđanja, donesena je odluka o prioritetima. Prvo su izvučene osobe iz zadnjeg dijela hitne, te je potom slijedilo spašavanje vozača hitne. Nakon nekog vremena napora naših vatrogasaca i sječe vozila hitne spašen je i vozač.

"Sve unesrećene osobe predane su hitnoj medicinskoj pomoći žive, a nažalost dvije osobe su podlegle ozljedama u općoj bolnici u Virovitici. Nakon spašavanja unesrećenih, skidamo akumulator s osobnog vozila koje je sudjelovalo u prometnoj nesreći. Ovim putem zahvaljujemo se djelatnicima HMP, našim dečkima, gospođi Mireli Stipanić i PP VTC koji su sudjelovali u spašavanju ove teške prometne nesreće koja se skoro ne pamti na području Općine Suhopolje. Obiteljima preminulih izražavamo iskrenu sućut,a unesrećenima brz oporavak!", napisali su na Facebooku iz DVD Suhopolje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije