Detalji stravićne nesreće u Hrvatskoj: Kobno okretanje vozača autobusa

0
Radiosarajevo.ba
Detalji stravićne nesreće u Hrvatskoj: Kobno okretanje vozača autobusa
Foto: Smajl Latifi / Facebook / Stravična nesreća kod Slavonskog Broda

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu podignulo je optužnicu protiv državljanina Kosova zbog izazivanja teške saobraćajne nesreće ljetos na autocesti A3.

Optuženi 52-godišnjaka se tereti da je 25. jula 2021. oko 6.15 sati, upravljao autobusom, kosovskih registarskih oznaka, smatrajući kako neće ugroziti druge sudionike u saobraćaju, okrenuo se prema stražnjem dijelu autobusa odakle je čuo buku. Tako nije mogao pratiti saobraćajnu situaciju ispred sebe niti pravac kretanja autobusa zbog čega nije na vrijeme primijetio da je autobus počeo prelaziti preko saobraćajne trake za zaustavljanje vozila u nuždi i travnate bankine s južne strane kolovoza sve dok nije udario prednjim dijelom u smjerokazni stupić.

"Tereti se da je potom poduzeo radnju skretanja u lijevo i kočenje uslijed čega je došlo do zanošenja autobusa i njegovog prevrtanja kojom prilikom je, od posljedica zadobivenih višestrukih teških povreda, na mjestu nesreće smrtno stradalo deset putnika, a jedanaest je putnika zadobilo teške povrede", objavilo je Općinsko državno odvjetništvo.

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Centar za nestale o potrazi za Dankom Ilić: Ne postoji osoba koja je u blizini, a da ne budi sumnju

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije