Detalji stravične nesreće kod Užica: Poginuli dijete (6) i policajac

1
Radiosarajevo.ba
Detalji stravične nesreće kod Užica: Poginuli dijete (6) i policajac
Foto: RINA / Nesreća kod Užica

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 6.20 sati dogodila na teritoriji Čajetine u mestu Sušica, na magistralnom putu Užice-Zlatibor, poginulo je dijete starosti 6 godina i policajac M. P. (36).

Do tragedije je došlo kada su se na mostu preko riječice Krivaje sudarile dvije Opel Astre, jedna užičkih registarskih oznaka u kojoj se nalazio M. P. a druga beogradskih u kojoj su putovali vozač i dijete.

Prvi rezultati istrage o nesreći govore da je udes izazvao vozač Astre beogradskih tablica koji je iz još nepoznatih razloga prešao na suprotnu kolovoznu traku i udario u vozilo koje je išlo u suprotnom smjeru.

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

FK Željezničar ostvario ključnu pobjedu u borbi za opstanak, na Grbavici 'pali' Tuzlaci

Policajac M. P. je bio zaposlen kao policijski službenik na Zlatiboru, a živio je u Sevojnu. Stradao je vraćajući se kući poslije treće smjene.

Dijete iz drugog automobila je zadobilo povrede opasne po život, zbog čega je poslije ukazane pomoći hitno transportovano za Beograd, ali je nažalost u međuvremenu izgubilo bitku.

Zbog siline sudara, vatrogasci su morali da sijeku vozila kako bi izvukli putnike.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije