Detalji sa suđenja ubici iz Mladenovca: Otac ubijenog van kontrole - 'Zakleo sam se, osvetit ću se'

0
Radiosarajevo.ba
Detalji sa suđenja ubici iz Mladenovca: Otac ubijenog van kontrole - 'Zakleo sam se, osvetit ću se'
Foto: MUP Srbije / Ubica iz Mladenovca

U četvrtak, 22. augusta, je u zgradi Specijalnog suda u Beogradu nastavljeno suđenje Urošu Blažiću, optuženom za masovno ubistvo u Mladenovcu u maju prošle godine, kao i njegovom ocu Radiši Blažiću. Za danas je zakazano svjedočenje oštećenih u ovom postupku..

Otac ubijenog Aleksandra Milovanovića je rekao da njegov sin nije bio ni u kakvom sukobu s optuženim, no on sada jest.

"Ostajem pri svojoj izjavi. Imam za dodati: digni glavu i pogledaj me dobro. J***t ću vam mamu", rekao je Miroljub Milovanović.

I Nurkić došao po "mušku vodu": Legendarni košarkaš oduševio posjetom

I Nurkić došao po "mušku vodu": Legendarni košarkaš oduševio posjetom

"Čekat ću ga cijeli život. S jedne strane volio bih da ga osudite na doživotnu kaznu, a s druge strane kao otac, zakleo sam se sebi da ću se osvetiti. Pustite ga odmah. Pridružujem se kaznenom gonjenju, ističem pravno imovinski zahtjev i tražim 100.000 eura po članu obitelji, dodao je.

Majka ubijenog Aleksandra je bila prisutna na suđenju, no nije bila u stanju svjedočiti.

Kaznenom progonu i imovinsko-pravnom zahtjevu se pridružio i oštećeni Milan Pešić, piše Blic.

Podsjetimo, tada dvadesetjednogodišnji Blažić ubio je 4. maju prošle godine hicima iz automatskog oružja i pištolja devet, a ranio 14 osoba u selima Dubona i Malo Orašje na teritoriju beogradske općine Mladenovac. Uhapšen je dan kasnije i od tada je u pritvoru.

Blažić je prethodno na pripremnom ročištu 26. jula, koje je bilo zatvoreno za javnost, "skoro u cijelosti priznao krivnju", rekavši kako "ne zna šta ga je obuzelo da počini takav zločin", potvrdili su tada beogradskim medijima njegovi opunomoćenici.

Blažićev otac, R. B., koji je također optužen u ovom postupku zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja, streljiva i eksplozivnih tvari, negirao je krivnju, ustvrdivši kako ne zna odakle njegovom sinu oružje kojim je počinio pokolj.

S obzirom na to da Uroš Blažić u vrijeme kad je počinio zločin nije imao punu 21 godinu, najviša kazna na koju može biti osuđen je 20 godina zatvora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije