Detalji pokušaja ubistva u Dubrovniku: Prvo su vikali, pa izvukli nož, a onda...

Radiosarajevo.ba
Detalji pokušaja ubistva u Dubrovniku: Prvo su vikali, pa izvukli nož, a onda...
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL / Mjesto pucnjave

Noćas je u Dubrovniku (Hrvatska) na predjelu Ploča propucan taksist.

Jedan od dvojice napadača izvukao je pištolj na 28-godišnjaka malo iza ponoći te prema njemu ispalio šest metaka. Taksist za kojega DUlist otkriva da je iz Stare Mokošice te da s ocem i bratom ima taksi koncesiju, trenutačno se nalazi u dubrovačkoj bolnici.

Njegov kolega koji se u to vrijeme našao na mjestu napada potvrdio je Dubrovačkom dnevniku riječi policije kako je do pucnjave došlo nakon svađe i naguravanja.

“Dvojica muškaraca su došla i tražila A.M. Kada su ga pronašli, prvo su na njega vikali i naguravali se te su izvukli nož nakon čega je on počeo bježati. Jedan od napadača izvukao je pištolj i zapucao više puta. Dva metka su pogodila 28-godišnjaka, a oni su pobjegli prije dolaska policije”, prepričao je taksist.

Policija je osim šturog opisa napada, izvijestila kako je poznat identitet jednog od njih. Navodno se radi o muškarcu u ranim dvadesetim godinama. Policija za njime i pomagačem intenzivno traga.

Iako se spekulira kako se radilo o navijačkom obračunu, po Dubrovniku kruže priče kako se ne radi samo o tome. Navodno su motivi toliko jaki da čak i oni koji bi nešto mogli znati o sinoćnjoj pucnjavi ne govore ništa zbog – zavjeta šutnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije