Detalji nesreće u Hrvatskoj: Sarajlije prevozili Irance, bježali policiji...

Radiosarajevo.ba
Detalji nesreće u Hrvatskoj: Sarajlije prevozili Irance, bježali policiji...
Foto: Novi list / Sarajlije Dedić i Potur na ispitivanju u Tužilaštvu u Rijeci

Sarajlije Ajdin Delić (28) i Adnan Potur (36) dovodeni su jučer u pratnji policije na ispitivanje u Tužilaštvo u Rijeci, zbog sumnje da je iz koristoljublja omogućio drugim osobama nedozvoljeno kretanje i boravak u Hrvatskoj.

Njih dvojica su pokušali ilegalne migrante, pet državljana Irana, nezakonito prebaciti preko državne granice Hrvatske.

O ovom slučaju koji se dogodio u subotu već smo pisali, a riječki Novi list donosi nastavak priče.

Filmska potjera za Audijem bh. tablica: Prevozio migrante pa izazvao haos

Delića je tako u Audiju A6 u subotu poslijepodne, nešto prije 14 sati, nadomak vijadukta Svilno policija pokušala zaustaviti. Unatoč svjetlosnim i zvučnim signalima te isticanjem palice s natpisom »STOP POLICIJA«, vozač je ubrzao vozeći slalom zaustavnim trakom na kolovozu i pri velikoj brzini.

Dolaskom na vijadukt Svilno, Delić je zbog velike brzine kojom je ušao u oštru krivinu, prednjim dijelom vozila sudario s vozilom Kia koje se kretalo ispred njega, a kojim je upravljao 76-godišnji vozač. Zbog naleta na vozilo ispred njega, Audi je odbačen na zaštitnu ogradu, gdje se i zaustavilo.

Nakon ispitivanja, Delić je u cijelosti priznao kazneno djelo, dok je Potur djelimično. Novac koji su trebali primiti, Delić 1.000, a Potur 500 eura, nisu dobili, je rim je obećano kada obave posao.

Na pitanje zašto nije stao policiji kada ga je htjela zaustaviti, Delić je kratko odgovorio:

"Ma jesam, taman sam usporio i odjednom mi se nešto preokrenulo u glavi, bio sam u nekakvom šoku, strahu, šta ti ga ja znam i opet sam dao gas".

Znači ipak ste bježali, konstatirao je novinar Novog lista, a on potvrdio ali i dodao da nije bježao, niti se opirao hapšenju kad je izašao iz automobila.

“Nisam potegao više od 140, možda 150 na sat, u to sam siguran”, zaključio je optuženi Delić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije