Detalji bombaškog napada u Podgorici: Nastavak rata kokainskih kartela?

Radiosarajevo.ba
Detalji bombaškog napada u Podgorici: Nastavak rata kokainskih kartela?
Vijesti.me / Foto: Filip Roganović
Podgoričanin Marko Martinović (38) povrijeđen je sinoć nakon što je aktiviran eksploziv na automobilu u kome se nalazio.

U trenutku eksplozije u automobil je ulazio i  jedan od navodnih vođa škaljarskog klana Igor Vukotić, ali nije povrijeđen.

Očevici su “Vijestima” ispričali da je njihov  Opel Astra bio parkiran u Ulici Vasa Raičkovića u Podgorici, nedaleko od marketa “Voli”, kada se nešto prije 18 sati začula jaka eksplozija, a automobil “pretvorio” u vatrenu kuglu.

"Automobil je par minuta gorio na tom mjestu, a zatim se pokrenuo, prešao na suprotnu stranu ulice i popeo na trotoar kod zgrade Katastra. Nisam uspio da vidim da li nekoga ima u vozilu”, rekao je sagovornik “Vijesti”.

Svjedoci napada ispričali su sinoć “Vijestima” da je Martinovića vatra dohvatila dok je sa vozačevog mjesta pokušao da izađe.

"Vatra mu je uhvatila odjeću, vidjela sam da mu i gori kapa na glavi. Vikao je i bacao se po travnjaku i blatu tu preko puta, dok se pored njega automobil pretvorio u buktinju. Nakon toga pritrčala mu je jedna djevojka i odveli su ga u besvjesnom stanju", ispričala je djevojka, koja radi u jednom od lokala u toj ulici.

Martinović je sa opekotinama po glavi, licu i rukama sinoć primljen u Urgentni blok Kliničkog centra, a nakon toga je poslat na Plastičnu hirurgiju gdje su ljekari sanirali povrede.

"U pitanju su površinske opekotine koje nijesu opasne po život. Nakon previjanja će biti pušten na kućno liječenje”, rečeno je sinoć u KC oko 19 sati.

Dok su ljekari ukazivali pomoć Martinoviću, ekipe policije bile su na mjestu gdje se dogodio napad, gdje su blokirali ulicu sa jedne i druge strane.

Vatrogasci su više od 20 minuta gasili požar na “opelu”, od kojeg je nakon napada ostala samo gomila lima. 

Izvori “Vijesti” tvrde da su Kotorani preživjeli samo zato što je dejstvo eksplozivne naprave bilo usmjereno ka tlu a ne ka podu automobila, te da su Kotorani, za svoje potrebe, Opel iznajmili u jednoj rent-a-kar agenciji prije nekoliko dana.

Zbog bezbjednosti i straha od napada, oni su često mijenjali automobile.  

Prije dva dana zaustavila ih je i kontrolisala policija.

Martinović je ranije radio u policiji, a posljednjih godina bio je tjelohranitelj drugom navodnom vođi škaljarskog klana Jovici Vukotiću, Igorovom bratu.

Široj javnosti postao je poznat nakon što je sredinom oktobra 2014. godine kamenovao ambasadu Albanije u Podgorici.

Iz policije su sinoć kazali da istražuju uzrok požara, odnosno  eksplozije u blizini četiri tehničke škole.

Nezvanično je rečeno da je napad na Martinovića moguće organizovan u nastavku rata kokainskih kartela u Crnoj Gori.

Od kraja 2014. godine u tim kriminalnim bitkama  ubijeno je 13 osoba.

Najžešći sukobi navodno su počeli zbog krađe više stotina kilograma kokaina iz Španije, u kojoj su učestvovali i crnogorski državljani.

Na suprotstavljenim strana najčešće su pripadnici škaljarskog klana na čijem čelu su braća Jovica i Igor Vukotić i Igor Dedović, odnosno kavačkog klana kojim rukovode Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer...

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije