Desničarka je ismijavala: Potresna ispovijest zastupnice SDSS-a o bijegu od "Oluje"

Index.hr
Desničarka je ismijavala: Potresna ispovijest zastupnice SDSS-a o bijegu od "Oluje"
Printscreen / Šimpraga i Vidović Krišto

Anja Šimpraga, zastupnica SDSS-a, u Hrvatskom saboru je ispričala svoje sjećanje na Oluju. Ona je imala osam godina kad je s porodicom izbjegla u Srbiju, piše Index.hr.

"Ovih dana svi pričaju o Oluji. Bez obzira na to koliko o tome doista znaju, jesu li proživjeli te ratne strahote ili su ih samo promatrali. Bez obzira iz kojeg su ih kuta doživjeli", počela je.

"Svake godine u ovo vrijeme, dijete progovara u meni. Sjećanje jedne djevojčice iz kolone. Tog 4. augusta 1995. imala sam tačno osam godina. Najednom i nebo je promijenilo boju. Sparina je otežavala disanje, nije slutilo na dobro", prepričavala je Šimpraga sjećanje.

"Znala sam da su i moji vršnjaci Hrvati prošli patnju, strah i morali ići putem gdje nije bio njihov dom. Ali sam isto tako znala da će ta ista djeca s jedne i druge strane jednom sjesti za isti stol i dogovoriti da se više nijednom djetetu ne ukrade djetinjstvo, pravo na sreću. Mali čovjek uvijek bude taj koji pati, kojeg se ništa ne pita. Gledajući svojeg oca i majku, njihove žuljevite i hrapave ruke, koje su danonoćno radile u polju kako bi svoju djecu izveli na pravi put znala sam da je puno važnije biti čovjek nego samo Hrvat ili samo Srbin", rekla je zastupnica SDSS-a.

"Djevojčica prošlost nije zaboravila. Učila je iz nje, ali budućnost joj je bila važnija i svima nama treba biti. Danas, 25 godina poslije, ova djevojčica iz kolone stoji pred vama. Imam samo jednu želju - gradimo društvo slobode, gradimo zajedničku budućnost", poručila je Šimpraga i dobila pljesak.

Nakon njenog istupa, za "repliku" se javila Karolina Vidović Krišto iz desničarskog "Domovinskog pokreta" i podrugljivim osmjehom rekla da je u Hrvatskoj službeni jezik hrvatski pa da nije "tačno nego točno i nije august nego kolovoz".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije