Desničar napravio skandal na izložbi o masakru na tuzlanskoj Kapiji

13
Radiosarajevo.ba
Desničar napravio skandal na izložbi o masakru na tuzlanskoj Kapiji
Foto: Printscreen / Miša Vacić napravio je novi skandal

Predsjednik Srpske desnice Miša Vacić napravio je novi skandal kada je večeras upao na izložbu "Kapija - I kad boli, istina je lijek" u beogradskom Centru za kulturnu dekontaminaciju i oteo mikrofon organizatorima u želji da se obrati medijima, piše Blic. 

On je tom prilikom, ponašajući se krajnje bahato i agresivno, iznio navodne tvrdnje sudskih vještaka iz Izraela, Francuske i Češke "da se 25. maja 1995. godine u Tuzli nije desilo granatiranje, već je postavljen eksploziv na samom trgu od strane terorista".

Vacić je na manifestaciju došao u pratnji nekoliko svojih političkih istomišljenika koji su uprkos protivljenju organizatora, pokušali da snime sve što se dešavalo u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Podsjetimo, 25. maja 1995. godine, pripadnici srpske vojske pod komandom ratnih zločinaca Radovana Karadžića, Ratka Mladića i Novaka Đukića, granatom ispaljenom sa Ozrena na cenar Tuzle, na Kapiju, u 20 sati i 55 minuta ubili su sedamdeset i jednu Tuzlanku i Tuzlaka. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije