Deset godina zatvora za otmičara djeda Jelene Đoković

Radiosarajevo.ba
Deset godina zatvora za otmičara djeda Jelene Đoković
Foto: Srbija Danas / Deset godina zatvora za otmičara djeda Jelene Đoković

Branislav Matić (37) osuđen je pravosnažno na 10 godina zatvora zbog otmice, koja se dogodila prošle godine u Ljigu, Milosava Radisavljevića (81), djed Jelene Đoković, supruge slavnog tenisera Novaka Đokovića

Matić je prije otmice odabrao mjesto na koje je odveo Radisavljevića, u namjeri da od njegove porodice iznudi dva miliona eura, jer je znao ko je njegova unuka, piše Kurir.

Kobne noći je provalio u kuću nesretenog čovjeka, tako što je isjekao komarnik na prozoru ostave, ušao u kuću i Jeleninog djeda, koji je spavao, uhvatio za ruke, a pošto je nesretni čovjek pokušao da se odbrani, bacio mu prekrivač na glavu i stavio mu jednu lisicu na ruku, a drugu vezao za svoju.

"Iz njegove kuće uzeo je 26.000 dinara (433 KM) i mobilni, Milosava preveo preko Ibarske magistrale i rijeke Ljig do metalnog dalekovoda u kukuruzištu, gdje mu je ruke obmotao oko dalekovoda i vezao ga lisicama. Noge i tijelo oblijepio mu je selotejp trakom, a onda tražio od njega da zove unuku i traži joj novac za otkup.

Kada je Milosav odbio da pozove Jelenu, rekao mu je:

“Neću dolaziti dva, tri sata, nemoj da napraviš nešto da ne bude problema”.

Potom je otišao i sinu otetog poslao poruku da za otkup traži dva miliona eura – utvrđeno je tokom suđenja.

Milosava, koji je dozivao pomoć, slučajno je pronašao prolaznik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije