Denis Latin prelazi na Al Jazeera Balkan?

Radiosarajevo.ba
Denis Latin prelazi na Al Jazeera Balkan?
Latin nije demantirao vijest (Foto: Nacional.hr)

Denis Latin, popularni voditelj i urednik emisije „Latinica“ na HRT-u, dobio je, kako piše portal Index.hr, jako primamljivu ponudu katarske televizije Al Jazeera.

Ova velika televizijska kuća početkom naredne godine pokreće svoj balkanski servis, koji će biti fokusiran, i po ciljanoj publici i po izboru sadržaja, na centralno južnoslavensko govorno područje.

„Nije nepoznato da ova bogata, ali profesionalna televizijska kuća želi najbolje novinare i urednike s ovih prostora, a jedan od ozbiljnih konkurenata je i Denis Latin. Iako navedene informacije Latin za Index nije htio komentirati, a što je i razumljivo jer još je u radnom odnosu s HRT-om, voditelj Latinice, jedne od najgledanijih emisija na HTV-u, nije ih ni demantirao“, piše Index.

Al Jazzera Balkan biće emitirana kablovskim i satelitskim, ali i klasičnim analognim putem, jer je ova televizija kupila propalu sarajevsku NTV 99, uz pomoć gradske uprave Grada Sarajeva.

radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije