Delegacija iz RS-a posjetit će povrijeđene studente

Radiosarajevo.ba
Delegacija iz RS-a posjetit će povrijeđene studente

Predstavnici Ministarstva prosvjete Republike Srpske posjetit će danas teže povrijeđene studente banjalučkog Arhitektonsko - građevinskog fakulteta, koji su protekle noći doživjeli saobraćajnu nesreću na autoputu Beograd – Zagreb, kod Kutine, potvrdila je za Fenu glasnogovornica ovog ministarstva Branka Rogač.
Lakše povrijeđeni studenti su već pušteni kući i za njih je organiziran prijevoz do Banje Luke, a, kako je napomenula, teže povrijeđenim studentima bit će pružen svaki vid pomoći

U Ministarstvu su upoznati s nesrećom koja se dogodila rano jutros banjalučkim studentima te da, po informacijama kojima raspolažu, troje studenata je teže povrijeđeno, ali i nisu u životnoj opasnosti - zadobili su lomove ruku.

„Predstavnici Ministarstva su već krenuli na lice mjesta i u stalnom smo kontatktu sa studentima.“

Po informacijama iz Hrvatske, u ovoj saobraćajnoj nesreći povrijeđeno je 36 studenata banjalučkog Arhitektonsko - građevinskog fakulteta, koji su bili u jednom od autobusa, autoprijevoznika „Teša-turs" iz Laktaša. Svi su prebačeni u bolnice u Sisku i Novoj Gradišci. 

U autobusu je bilo 55 putnika, a vatrogasci su prvi došli na mjesto nesreće i ukazali pomoć pri izvlačenju studenata iz vozila, a bilo je angažirano i više kola hitne pomoći na prevoženju povrijeđenih. Studentska organizacija Arhitektonsko - građevinskog fakulteta organizirala je studentsku posjetu Tehničkom fakultetu u Gracu, a po povratku je autobus kojim su putovali sletio s kolovoza na autoputu Beograd – Zagreb, a zatim se prevrnuo. 

Zasad nije poznat tačan uzrok nesreće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije