Danas odluka o Sanaderovom pritvoru

Radiosarajevo.ba
Danas odluka o Sanaderovom pritvoru

Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda danas bi na ročištu trebalo da odluči da li će bivši hrvatski premijer Ivo Sanader ostati u istražnom zatvoru u Remetincu ili će biti pušten da se brani sa slobode.

USKOK je protiv Sanadera podigao dvije optužnice od kojih ga jedna tereti za primanja deset miliona eura mita od mađarske kompanije MOL, radi preuzimanja upravljačkih prava naftne kompanije INA, a druga za ratno profiterstvo, odnosno da je, dok je bio zamjenik ministra vanjskih poslova, ‘94. i ‘95. godine primio oko 3 miliona i 600 hiljada kuna provizije od Hipo banke.

Nešto prije 11 sati Sanader je dovezen na Županijski sud u Zagrebu. Njegov advokatski tim na današnjem će ročištu zatražiti da se odbjeglog premijera pusti da se brani sa slobode, jer smatraju da više nema uvjeta za pritvor Sanadera, ali kako prenose hrvatski mediji Uskok će tražiti produženje pritvora jer je Sanader uhapšen kada je bježao.

Sloković kaže i kako je vrlo vjerojatna mogućnost ponude kaucije, ali definitivna odluka o tome još nije donesena.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije