Dan žalosti u Makedoniji

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Makedoniji

U Makedoniji je danas Dan žalosti zbog pogibije petnaestoro bugarskih turista u brodskoj nesreći na Ohridskom jezeru.

Makedonska vlada na sinoćnjoj vanrednoj sjednici odlučila je da današnji dan proglasi Danom žalosti, čime su otkazane sve javne manifestacije, a zastave spuštene na pola koplja.

Na zahtjev makedonskog Ministarstva transporta i veza danas će u ovu zemlju doputovati stručnjaci iz Hrvatske i Bugarske, koji bi trebalo da pomognu u utvrđivanju uzroka nesreće, a istovremeno će biti nastavljene sve istražne radnje i preduzete zakonske mjere i procedure na rješavanju slučaja.

Iz makedonske Vlade je saopšteno da je u nesreći poginulo 15 putnika broda, državljana Bugarske.

"Odmah po potonuću broda 'Ilinden' vladine institucije preuzele su sve neophodne mjere i aktivnosti u cilju da ne dođe do veće tragedije. Nažalost, prema posljednjim informacijama kojima raspolaženo, od ukupno 57 lica koja su bila na brodu, uključujućii dva člana posade, život su izgubila 15 putnika, državljani Bugarske", saopšteno je iz makedonske Vlade.

Vlada je izrazila duboko žaljenje zbog tragedije i uputila saučešće porodicama čiji su članovi izgubili život u potapanju broda "Ilinden" u Ohridskom jezeru.

Brod "Ilinden" potonuo je juče oko 10.20 časova na oko 200 metara od obale, na sedam do osam metara dubine.

Pretpostavlja se da je uzrok tragedije preopterećenje broda.

Vezano:
U nesreći na Ohridskom jezeru 15 mrtvih

rtrs.tv/radiosarajevo.ba

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije