Dala šporet čovjeku koji je kukao da je u neimaštini, onda stigla istina: 'Dosta sam šutjela'

2
Radiosarajevo.ba
Dala šporet čovjeku koji je kukao da je u neimaštini, onda stigla istina: 'Dosta sam šutjela'
Foto: Facebook / Poklonjeni šporet

Facebook grupa EMPATIJA SPLIT ima preko 16.000 članova, vode je ljudi koji pomažu drugima u nevolji na način da im poklanjaju (mahom polovne, ali i dalje upotrebljive stvari), ali i rade usluge i onima kojima je pomoć potrebna.

Sudeći po onome što je jutros objavila Jagoda Laco, jedna od osnivačica i administratorica grupe, ima i onih koji itekako iskorištavaju tuđu dobrotu, a uopšte nisu u potrebi.

"Mala napomena članovima: grupa nije osnovana da bi se opremali apartmani za najam, imajte to na umu. Gospodina molim da se sam otprati.

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Sramotno: Ambasador Rusije stao na stranu RS i vrijeđao Bosnu i Herecegovinu

Kao sto je vidljivo, šporet uzet u Empatiji završio u apartmanu za najam", napisala je Laco, te priložila screenshotove iz kojih je vidljivo kako je jedna Splićanka u februaru ove godine poklonila bocu plina i kombinirani plinski šporet s rernom, a onda je prije nekoliko dana isti taj šporet osvanuo u prilično luksuzno uređenom apartmanu, koji se sada nudi studentima!

Reakcije članove grupe bile su ogorčene.

Poklonili šporet

"Zar ima i takvih. Imati stanove za najam, naplaćivati pod zlatom i ne osigurati bijelu tehniku! Sramota.", šokirala se jedna članica grupa.

"A šta ima da kuka kako nema i skupljalo se na sve strane za njega i porodicu, a sad frajer apartman iznajmljuje, jadno", objavila je druga.

- Za tog istog su se u ovoj grupi skupljao i novac. U ovoj grupi je sve teže prepoznat one u potrebi od lešinara", dobacio je jedan Splićanin, piše Slobodna Dalmacija.

Apartman u koji se opremio šporetom

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije