Dačić: Svake godine sve manje Srba

Radiosarajevo.ba
Dačić: Svake godine sve manje Srba


U Beogradu se danas, 1. januara 2013, održava manifestacija “Ulica otvorenog srca“, a program ove tradicionalne manifestacije  je posvećen humanitarnoj akciji “Bitka za bebe“, javlja dopisnik agencije Anadolija (AA).

Predsjednik Fonda B92 Veran Matić napomenuo je da je taj fond u prethodnoj akciji uspješno riješio pitanje inkubatora: “Ovogodišnja akcija usmerena je na opremanje beogradskih porodilišta, a ja pozivam Beograđane, kao i učesnike ovogodišnje manifestacije “Ulica otvorenog srca“, da budu humanitarni tako što će dati svoj doprinos kupovini 55 CTG aparata.“

Centralna manifestacija svečano je otvorena u podne u Svetogorskoj ulici u centru Beograda, a prisutnima se obratio i premijer Srbije Ivica Dačić, koji je poručio da se Srbija mora boriti protiv bijele kuge: “U Srbiji se godišnje rodi 70.000 beba, a umre 110.000 ljudi, što znači da nas je svake godine 40.000 manje. Treba nam više dece, inače će Srbija da odumre.“
 
Dačić je napomenuo i da država mora da potiče raznim mjerama rađanje djece, kroz vraćanje dječijeg dodatka, ukidanja dažbina na opremu i hranu za bebe.

“Ja se u ime vlade obavezujem da ćemo pomoći“, istakao je premijer Srbije, koji je ujedno prisutnim građanima čestitao novu godinu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije