Dačić: Sigurnost predsjednika nije ugrožena

Radiosarajevo.ba
Dačić: Sigurnost predsjednika nije ugrožena

Premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je  da sigurnost predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nije ugrožena, a da će policija najoštrije reagirati povodom incidenta u kome je automobil kojim je upravljala nepoznata osoba pokušao da pretekne kolonu vozila u kojoj se nalazio predsjednik, prenosi Fena.

Dačić je potvrdio RTS-u da se sinoć dogodio incident kada je kolonu vozila, u kojoj je bio predsjednik Nikolić, pokušao da pretekne automobil kojim je upravljala nepoznata osoba.

Prema Dačićevim riječima, to vozilo je nekoliko puta pokušavalo da pretekne, odnosno da se ubaci u kolonu, ali mu to nije dozvoljeno, što znači da sigurnost predsjednika nije bila ugrožena.

Dačić je istakao da policija traga za automobilom, ali podsjeća da to vozilo nije imalo ispravne registarske tablice.

"Vidjet ćemo da li je uopće moguće doći do motiva. Da li je to riječ o bahatosti naših vozača koji veoma često ne poštuju naša upozorenja kako se treba ponašati prema zaštićenim ličnostima", rekao je Dačić i naglasio da se sigurnost predsjednika drži na veoma visokom nivou, prenio je Tanjug.

On je ukazao da će ukoliko ima bilo kakvih informacija o tome da je riječ o nekoj namjeri MUP i policija sigurno najoštrije reagirati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije