Dačić: RS je primjer da je Daytonski sporazum donio mir i stabilnost

Radiosarajevo.ba
Dačić: RS je primjer da je Daytonski sporazum donio mir i stabilnost

"Da nije bilo Daytonskog sporazuma danas ne bi bilo Republike Srpske", kazao je srbijanski premijer Ivica Dačić novinarima poslije obraćanja na konferenciji Srbija i dijaspora u Sava centru.

On je ocijenio kako je Republika Srpska primjer kako jedan politički dogovor - Daytonski sporazum, koji u određenom trenutku nije nailazio na prihvaćanje građana, može dugoročno donijeti mir i stabilnost, javlja Fena.

Dačić je, povodom 22. godišnjice RS, koja se obilježava 9. januara, unaprijed čestitao i naglasio da je Daytonski sporazum dugoročno gledano donio mir i stabilnost.

Dodao je i kako je Srbija privržena Daytonskom sporazumu i da će njegovati najbliže moguće odnose s RS, uz poštovanje odredbi ovog dokumenta, a to znači Bosne i Hercegovine kao države, a RS kao entiteta.

"Nadam se da će naši odnosi biti sve bolji i bolji", kazao je on podsjećajući kako je nedavno održana sjednica dvije vlade i da je to institucija koja se sastaje dva puta godišnje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije