Dačić: Dobili smo potvrdu o hapšenju Gavrića

Radiosarajevo.ba
Dačić: Dobili smo potvrdu o hapšenju Gavrića

Zamjenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je MUP Srbije iz Južnoafričke Republike dobio zvaničnu potvrdu o hapšenju Dobrosava Gavrića, osuđenog za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana.Ministar Dačić je Tanjugu rekao da je Gavrić privremeno uhapšen na osnovu međunarodne potjernice Srbije radi ekstradicije. On je izjavio da će se Gavrić pojaviti danas na sudu u Capetownu.

Državni organi Srbije će u skladu sa ustaljenom praksom raditi koordinirano sa nadležnim službama u Pretoriji u cilju ekstradicije Gavrića u Srbiju.

Gavrić je u Srbiji pravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Željka Ražnatovića Arakana, a uoči izricanja presude je pobjegao iz zemlje. U Južnoafričku Republiku ušao je 2007. godine pod lažnim imenom.

Gavrić se predao jučer policiji u Capetownu, objavljeno je na južnoafričkoj medijskoj mreži. On je zadržan pošto se predao policijskoj stanici Belvil u Capetownu, izjavio je portparol lokalne jedinice za borbu protiv organiziranog kriminala McCintosh Polela.

"Mi smo kolegama u Srbiji poslali potvrdu o Gavrićevom identitetu", rekao je Polela i dodao da je Srbija prije nekoliko mjeseci podnijela zahtjev za njegovo izručenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije