Croatia Airlines: Štrajk na aerodromu u Zagrebu promijenio red letenja

Radiosarajevo.ba
Croatia Airlines: Štrajk na aerodromu u Zagrebu promijenio red letenja

Croatia Airlines obavijestio je danas putnike da će zbog štrajka zaposlenika Zračne luke Zagreb, koji je najavljen od četvrtka, 21. novembra, u 10 sati do petka, 22. novembra, u ponoć, njihovi avioni letjeti prema izmijenjenom redu letenja.

Otprilike trećina planiranih letova obavit će se kako je i planirano, a ostalim letovima u domaćem i međunarodnom redovitom prometu promijenjena su polazišta, odnosno odredišta dok je dio letova otkazan.

Popis svih planiranih, otkazanih i promijenjenih letova za četvrtak, 20. novembra, kao i informacije o zemaljskom prijevozu u Zračnu luku Split i iz nje, objavljeni su na internetskim stranicama www.croatiaairlines.hr. Izmijenjeni reda letenja za petak, 21, novembra, također će biti objavljen na web stranicama danas oko 18 sati, piše Fena.

Informacije o svojem letu putnici mogu dobiti i u Kontakt centru na telefone (+385 – 1) 6676-555 i 062 – 500 505. Radno vrijeme Centra bit će produženo u razdoblju štrajka, a djelatnici će biti na usluzi od 8 do 20 sati. 

Najveće poremećaje u planiranom putovanju osjetit će putnici, koji su u razdoblju štrajka trebali krenuti na putovanje iz Zagreba u europska odredišta. Njima će se na dan planiranog putovanja osigurati autobusni prijevoz do Splita, a zatim let zrakoplovima Croatia Airlinesa do njihovih krajnjih odredišta. Isto tako, navodi se, letove koji su u razdoblju štrajka trebali završiti u Zračnoj luci Zagreb kompanija će najvećim dijelom preusmjeravati u Zračnu luku Split, a putnici će se zatim prevoziti do Zagreba autobusima.

Svi putnici, koji su kartu kupili do danas, moći će je besplatno zamijeniti za neki drugi let Croatia Airlinesa na istoj liniji i to u razdoblju od šest mjeseci od datuma polaska na originalnoj karti.

U slučaju da putnik odustane od putovanja i zatraži povrat novca za kupljenu kartu, na raspolaganju su mu potpuni povrat novca za neiskorištene karte, djelomični povrat za djelomično iskorištene karte i potpuni povrat novca uvećan za pet posto neto tarife. U tom slučaju ne isplaćuje se novac, nego se izdaje vrijednosni dokument (MCO) koji se može zamijeniti za kartu za neki od letova Croatia Airlinesa, navodi se u priopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije