Crnogorski policajci na hrvatskom Jadranu, hrvatski u Boki

Radiosarajevo.ba
Crnogorski policajci na hrvatskom Jadranu, hrvatski u Boki

Šest policijskih službenika, po tri iz kriminalističke i opće nadležnosti, tijekom turističke sezone bit će radno angažirani u Hrvatskoj, priopćili su u petak iz crnogorske Uprave policije.

Od crnogorskih policajaca, kako je naglasio v.d. direktor Uprave policija Slavko Stojanović očekuje se da tijekom boravka u Hrvatskoj daju puni doprinos u otkrivanju i suzbijanju kaznenih dijela i prekršaja, javlja Fena.

"Cilj projekta razmjene policijskih službenika iz regije tijekom ljeta je težnja da se turisti iz zemalja u okruženju osjećaju sigurno i kao kod svoje kuće", kazao je Stojanović.

Crnogorski policajci će, na temelju Protokola o saradnji, radno boraviti u Hrvatskoj od 1. jula do 1. septembra, u okviru operativne akcije "Ljeto 2013.".

Protokol između Hrvatske i Crne Gore, kazao je Stojanović, zaključen je na bazi međusobne razmjene, tako da će i hrvatski policijski službenici tijekom ljeta biti radno angažirani na Crnogorskom primorju.

Osim njih, na Crnogorskom primorju timski će raditi i policijski službenici iz Srbije i Albanije, kao i prošle godine, a ovoga ljeta će im se pridružiti i policajci iz Italije i Makedonije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije