Crnogorski mitropolit protiv gay parade

Radiosarajevo.ba
Crnogorski mitropolit protiv gay parade

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije kazao je kako se nada da se u Crnoj Gori više neće organizirati gay povorke, dodajući "da nitko, pa ni dužnosnici Europske unije, nemaju pravo da, pod utjecajem gay lobija, čitavim narodima nameću nešto što je nezdravo i moralno nedopustivo". 

Prva gay povorka u Crnoj Gori održana je prije sedam dana u Budvi, a završila je žestokim sukobom policije i protivnika manifestacije što je rezultiralo privođenjima, ozljedama i na kraju evakuacijom brodovima učesnika parade, javio je Tanjug

Nova Parada ponosa najavljena je za 27. oktobar u Podgorici, javlja Fena

Mitropolit Amfilohije izrazio je nadu da to toga, ipak, neće doći, dodajući da nikad nije upotrebljavao termin parada ponosa već parada srama

"Svako se može ponašati i živjeti kako hoće, ali nema pravo većini građana nametati nešto što nije zdravo i normalno", kazao je on na konferenciji za novinare. 

Mitropolit Amfilohije kazao je da organizatori gay povorke u Podgorici moraju biti svjesni toga da nametanjem svog načina života i ponašanja ugrožavaju identitet i dostojanstvo ogromne većine građana. 

"Niko njima ne zaviruje što rade u sobi i krevetu. Zašto onda moraju iznositi pred drugima nešto što je, u najmanju ruku, diskutabilno, odnosno što ugrožava etičko, moralno i duhovno biće većine građana", naveo je on. 

Prema njegovim riječima, održavanje gay parada nije dobro, jer izazivaju sukobe među ljudima. 

Mitropolit Amfilohije je istakao da je posebno nedopustivo da se gay parovima odobri usvajanje djece

On je kazao da se pribojava toga da će se, pod utjecajem gay lobija, od država koje tek treba pristupiti Europskoj uniji tražiti da omogući istospolne brakove

Mitropolit Amfilohije je dodao da pripadnici LGBT populacije kojih, kako je istakao, ima u vrhu EU, nemaju pravo da s mjesta na kojem se nalaze "sole pamet i ugrožavaju etičko biće čitavih naroda". 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije