Crnogorci ne žele ruske ratne brodove u svojim lukama

Radiosarajevo.ba
Crnogorci ne žele ruske ratne brodove u svojim lukama

Ruski veleposlanik u Podgorici Andrej Nesterenko izjavio je danas kako je Moskva bila zainteresirana da razgovara sa čelnim ljudima crnogorske vojske o mogućnost da ruski ratni brodovi pristaju u luke Bar i Kotor, no da Ministarstvo obrane Crne Gore nije željelo ni razgovarati o tome.

On je Vijestima kazao kako nije bilo u pitanju nikakvo instaliranje ruske vojne baze, već bi brodovi, kako je naveo, dolazili isključivo zbog humanitarnih razloga, ali u Ministarstvu odbrane Crne Gore nisu htjeli da razgovaraju na tu temu.

Podgorički mediji, podsjeća Fena, ranije su objavili da je Rusija tražila od Crne Gore dozvolu da u Baru instalira svoju vojnu bazu, koja bi bila logistička podrška za njenu pomorsku flotu u Sredozemlju.

"To nije istinita informacija. Mi nismo tražili otvaranje vojne baze. Sve što smo htjeli od Ministarstva odbrane jeste da naša delegacija razgovora o mogućnosti da ruski vojni brodovi pristaju u luke Bar ili Kotor radi osiguranja materijalno-taktičkih potreba, snabdijevanja gorivom i potrepštinama”, naveo je Nesterenko, dodavši kako je Moskva tražila sastanak s ljudima iz vojske u Crnoj Gori, ali im je iz Ministarstva obrane rečeno da ih ta priča ne zanima

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije