Crni dan u Srbiji: Najmlađi rudar imao je svega 31 godinu

4
Radiosarajevo.ba
Crni dan u Srbiji: Najmlađi rudar imao je svega 31 godinu
Foto: Telegraf.rs / Policija i kolege ispred rudnika

U nesreći u rudniku koja se jutros dogodila u rudniku uglja “Soko” kod Sokobanje u Srbiji poginulo je osam rudara, a 18 je povrijeđeno, potvrdilo je Ministarstvo rudarstva i energetike. Najmlađi nastaradali radnik ima 31 godinu, a najstariji 59, piše Telegraf.rs.

U pitanju je Petar Petrović (31) rodom iz Dugog Polja kod Sokobanje. Njegovo brat Miroslav za srbijanske medije je ispričao da je Petar bio u trećoj smjeni.

"Čim su se čule sirene znao sam šta se dogodilo. Nadao sam se da među nastradalima nije moj brat koji je bio u trećoj smjeni", kaže Miroslav, brat nastradalog Petra.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Najcrnju vijest Mirosavu je potvrdio brat Stojan koji također radi u rudniku.

"Stojan je došao da smijeni brata Petra i saznao da je poginuo", kaže Miroslav.

U nesreći su poginuli rudari Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Radovan Grujić (47), Petar Petrović (31), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanović (55), Bratislav Živković (59) i Bojan Stajić (34).

Saša Spasić, direktor JP PEU Resavica, rekao je da se rudarska nesreća u jami rudnika “Soko“, dogodila nešto poslije četiri sata ujutru u dijelu ležišta rudnika istočnog polja u trećoj smjeni, prilikom redovnih radova na eksploataciji uglja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije