Crna Gora: Uhapšeno šest osoba zbog napada na novinarku Lidiju Nikčević

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Uhapšeno šest osoba zbog napada na novinarku Lidiju Nikčević

Nikšićka policija uhapsila je šest osoba osumnjičenih da su 3. januara napali novinarku lista Dani, Lidiju Nikčević. Osnovni državni tužilac u Nikšiću, nakon saslušanja, donio je rješenje o zadržavanju.

“Prikupljene činjenice ukazuju  na osnovanu sumnju da je grupa osumnjičenih lica, na osnovu prethodno sačinjenog plana, podijeljenih uloga i finansijske podrške, izvršila krivična djela koja im se stavljaju na teret zbog motiva koji je takođe rasvijetljen, a što je predmet daljeg toka postupka“, izjavio je Milovan Pavićević, načelnik Centra bezbjednosti Nikšić.

Hapšenja povodom rasvjetljavanja napada na Lidiju Nikčević, novinarkuDana, dobar su prvi korak, ali treba sačekati i vidjeti kakva će biti optužnica i konačna presuda, rekao je Nikola Marković, zamjenik glavnog urednika lista Dan , javlja Anadolu Agency.

“To je prvi i to dobar korak, kada je u pitanju rasvjetljavanje napada na novinare, ali treba sačekati i vidjeti kakva će biti optužnica ali i konačna presuda”, rekao je Marković.

Lidija Nikčević je napadnuta 3.januara ispred redakcije lista Dan u Nikšiću. Napadači su joj tom prilikom zadali nekoliko udaraca bejzbol palicom u predjelu glave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije