Crna Gora: Uhapšen policajac zbog otmice maloljetnika

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Uhapšen policajac zbog otmice maloljetnika

Crnogorska policija uhapsila je službenika Uprave policije P.M. (27) koji je osumnjičen da je sa još dvije osobe oteo V.M. (15) iz Podgorice, saopćeno je iz crnogorske policije, javlja Fena

Kako se navodi, P.M. i još dvije osobe su 12. septembra, u podgoričkom naselju Zabjelo, oteli maloljetnika, tako što su ga na ulici, na silu, ubacili na zadnje sjedište automobila

Otmičari su tokom vožnje udarali V.M. u predjelu glave i tijela, prenio je Tanjug

Potom su maloljetnika dovezli do šume u blizini Kombinata aluminijuma Podgorica, gdje su ga nastavili udarati i prijetiti mu, a potom su ga ponovo ubacili u vozilo i odvezli blizu njegove kuće, gdje su ga ostavili, saopćila je policija. 

Od udaraca tokom otmice maloljetnik je zadobio lakše tjelesne ozljede

Službenici Centra sigurnosti su, postupajući po prijavi o otmici, identifikovali i uhapsili dvojicu od trojice otmičara - policajca P.M i D.B. iz Podgorice, dok se na identifikaciji trećeg otmičara i njegovom lišenju slobode i dalje poduzimaju policijske aktivnosti, navodi se u saopćenju. 

Dodaje se da su osumnjičeni P.M. i D.B, uz kaznenu prijavu, predani Višem državnom tužiteljstvu u Podgorici

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije