Crna Gora: Tuča učenika katolika i muslimana

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Tuča učenika katolika i muslimana

Gimnazijalac Bajram Orahovac pretučen je ispred Gimnazije u Tuzima, a, kako tvrdi, za napad su odgovorni učenici katoličke vjeroispovijesti, javlja Tanjug.

On je podgoričkim Vijestima rekao da ga je napala grupa maturanata iste škole, a razlog je, kako navodi, etnička netrpeljivost Albanaca katolika prema muslimanima i pravoslavcima.

"Izašao sam sa časa matematike da uzmem jaknu, kada me u holu napao učenik albanskog odjeljenja. Prvo me namjerno zakačio ramenom, a onda me udario šakom u lice", rekao je Orahovac.

Dodao je da je napad prijavio profesoru, koji ga je uputio na direktora gimnazije, ali, kako je kazao, nije poslušao profesora, jer zna da direktor ništa ne bi preduzeo da ga zaštiti.

"Nakon nastave, dok sam sa jednim drugom bio ispred škole, napala nas je druga učenika Albanaca katolika. Tukli su nas rukama i nogama, tako da sam u jednom trenutku izgubio svijest. Kad sam se osvijestio, bio sam sav krvav", naveo je Orahovac.

On je dodao da je napad snimila kamera za video nadzor postavljena na školi. Njegov otac prijavio je napad policiji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije