! / Crna Gora: Skočio u rijeku da spasi psa, pa se utopio

10. 06. 2019. u 14:49:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Ronioci Regionalnog centra iz Bijele u Crnoj Gori, pronašli su u rijeci Morači beživotno tijelo. Najvjerovatnije je riječ o R. R. koji je prije desetak dana nestao u Morači, pokušavajući da spasi psa, prenijela je RTCG.

Tijelo je pronađeno kod Botuna, a identifikacija je u toku.

Kao što je "Blic" već pisao, Podgoričanin R. R. (29) nestao je nedaleko od Njegoševog parka u Podgorici, nedugo nakon što je došao da prošeta svog šarplaninca oko 21 sat. Pas je potrčao ka stepenicama koje vode do betonske platforme na Morači, a za njim i R. R. koji je u, idući ka tom mjestu, pozvao svog prijatelja da mu pritekne u pomoć.

Kada je prijatelj stigao, R. R. je već bio na platformi koju je uveliko prekrila nadošla Morača. Neko vrijeme su pokušavali da u mutnoj vodi ugledaju psa, međutim bezuspješno. Plemeniti R. R. je potom skinuo sa sebe garderobu, pripremajući se da uskoči u rijeku.

Prijatelj je pokušao da ga zaustavi, čak je došlo i do sukoba između njih dvojice, ali je R. R. bio uporan u svojoj namjeri. Želio je, kako je ispričao njegov najbolji prijatelj, da provjeri da li se pas zaglavio u šipražju u priobalnom dijelu. Zaplivao je nekoliko puta, a onda nestao.

Od te večeri policija, ronilačka ekipa, prijatelji i rođaci mladića neprestano tragaju za njim u čemu im odmaže vodostaj Morače koji je zbog obimnih padavina posljednjih dana izuzetno visok.

Zanimljivo je da su prijatelji R. R. koji su sljedećeg jutra došli na rijeku kako bi nastavili potragu za nestalim mladićem, u šipražju ugledali šarplaninca, život i zdravog. Pas je uspio da se izvuče iz grana, popeo se do obale a zatim otrčao do njegove i R. R. kuće koja je udaljena sedam, osam kilometara od tog mjesta.

Porodica i prijatelji nestalog mladića su danima u velikom šoku.

NEMA KOMENTARA