Crna Gora: Restorani i kafići se zatvaraju, najavljeno nepoštivanje mjera

0
Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Restorani i kafići se zatvaraju, najavljeno nepoštivanje mjera
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Bašte kafića uz epidemiološke mjere

lnstitut za javno zdravlje Crne Gore večeras je predložio, a Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti prihvatilo, izmjene і dopune odgovarajućih naredbi za sprečavanje širenja koronavirusa.

U opštinama u kojima stopa kumulativne incidencije pređe 800 na 100.000 stanovnika biće zabranjene aktivnosti u teretanama, fitnes centrima, sportskim salama (“balonima”) za rekreaciju, drugim zatvorenim objektima tog tipa, kao i u dječjim igraonicama.

"Naglo povećano širenja virusa u pojedinim opštinama, prema jasnim stavovima struke, moguće je zaustaviti samo restriktivnim mjerama. Takve mjere su, kao što smo vidjeli, dale rezultate u Nikšiću, Beranama, Andrijevici i Pljevljima”, poručuju iz Vlade Crne Gore.

"Da je naglo širenje pandemije u drugom talasu, dodatno potvrđuju stavovi Svjetske zdravstvene organizacije, te je zdravlje više od medicine i nauke, ali i veće od bilo kojeg pojedinca", dodatno su pojasnili iz Vlade.

Institut za javno zdravlje najavio je da će škole i ugostiteljski objekti u Podgorici, Budvi, Ulcinju i na Cetinju od 6. novembra, u ponoć, biti zatvoreni.

U posljednja 24 sata u Crnoj Gori je zabilježeno 546 novozaraženih koronavirusom, a smrtnih ishoda nije bilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije