Crna Gora paralizovana snijegom

Radiosarajevo.ba
Crna Gora paralizovana snijegom

Crnu Goru zahvatila je snježna mećava, praćena olujnim vjetrom i izuzetno niskim temperaturama, što je uzrokovalo nove probleme u saobraćaju i snabdijevanju strujom. Podgorički aerodrom ponovo je jutros zatvoren za saobraćaj zbog olujnog vjetra u glavnom gradu Crne Gore, javljaju agencije.

Vjetar, orkanske jačine, nanio je znatnu štetu u Podgorici koja je od sinoć u većem dijelu bez struje. Vjetar, koji puše brzinom većom od 120 kilometara na sat, odnio je krovove s velikog broja kuća, iščupana su brojna stabla. 

U najtežoj situaciji je sjever Crne Gore, koji je praktično u snježnoj blokadi, a snježno nevrijeme je u ovoj zemlji već odnijelo dva ljudska života. Snijeg je na Žabljaku već napadao skoro dva metra, dok je visina snježnog pokrivača preko metar u Bijelom Polju, Kolašinu, Mojkovcu, Plavu, Rožajama, Šavniku i Plužinama...

Na sjeveru Crne Gore već danima je jako hladno, pa je tako jutros u Kolašinu izmjerena temperatura minus 16, Žabljaku minus 14, a Pljevljima minus 13 stepeni, javila je novinska agencija Fena.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije