Crna Gora: Napad na novinarku 'razbojništvo u pokušaju'

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Napad na novinarku 'razbojništvo u pokušaju'

Udruženja novinara, vlast, opozicija i nevladine organizacije Crne Gore najoštrije su osudile napad na dopisnicu podgoričkog Dana iz Nikšića Lidiju Nikčević.

Crna Gora: Pretučena novinarka dnevnog lista Dan

Udruženje novinara Crne Gore (UNCG) pozvalo je crnogorsku medijsku zajednicu da se ujedini u osudi nasilja nad novinarima i nakon božićnih praznika organizuje generalni štrajk, uz zahtjev da se zaustavi bezumlje i gušenje novinarskih i ljudskih sloboda.

"Ovo je još jedan u nizu primjera da ne živimo u slobodnom društvu, gdje su izgleda novinari krivi za sve", kazao je, uz ostalo, potpredsjednik tog Udruženja Ranko Pavićević.

Dodao je kako nadležni u Crnoj Gori nakon svih šikaniranja, terorističkih napada, pa čak i ubistava novinara, ne shvaćaju da je slobodna javnost krvotok modernog društva.

Inače, napad na novinarku Nikčević policija je ocijenila kao razbojništvo u pokušaju.

Za sada nepoznata osoba, zadala je Nikčevićevoj više udaraca palicom u predjelu glave te pokušala da joj otme torbicu, prenosi Tanjug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije