Crna Gora: Homoseksualne osobe treba kažnjavati

Radiosarajevo.ba
Crna Gora: Homoseksualne osobe treba kažnjavati

Skoro trećina građana Crne Gore smatra da homoseksualne osobe nisu bolji od kriminalaca i da ih zbog seksualnih opredjeljenja treba najoštrije kažnjavati, pokazalo je istraživanje Ipsos Strategic Marketinga.

56,5 posto ispitanih u BiH: 'Homoseksualnost treba liječiti'

Istraživanje je sprovedeno u oktobru na uzorku od hiljadu ispitanika, za potrebe crnogorskih medija, prenosi Srna.

"Ako ova zemlja želi da usvoji evropske vrijednosti, situacija će morati da se mijenja", poručio je šef delegacije EU u Podgorici Mitja Drobnič. On je istakao da će Crna Gora tokom pregovora sa Bruxellesom morati da radi na unapređenju ljudskih prava.

"Taj podatak definitivno nije dobar i to je nešto na čemu će vaša zemlja morati da radi u okviru poglavlja 23 i 24. Ali, ne radi se samo o pregovorima, već o tretmanu manjina", kaže Drobnič. On je dodao da nije riječ ni samo o homoseksualnim osobama već o svim manjinama.

Prvi deklarisani homoseksualac iz Crne Gore dobio azil u Kanadi

Podsjećamo, ovogodišnja prva crnogorska povorka ponosa gay osoba u Budvi neslavno je završila: evakuacijom učesnika i neredima na ulicama, dok je veliki broj policajaca osiguravao prvu paradu ponosa u Podgorici.

Aktivista za prava LGBT osoba i prvi deklarisani homoseksualac iz Crne Gore, Zdravko Cimbaljević, zbog prijetnji je zatražio i dobio azil u Kanadi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije