Crna Gora dobila novu Vladu

Radiosarajevo.ba
Crna Gora dobila novu Vladu

Nova Vlada Crne Gore na čelu sa premijerom Milom Đukanovićem izabrana je kasno sinoć u crnogorskoj Skupštini.

Vladu CG, koju su formirali Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Bošnjačka stranka i Demokratska unija Albanaca, podržalo je 48 poslanika, 22 su bila protiv, a tri uzdržana.

Premijer Đukanović je u završnoj riječi istakao da podizanje standarda života crnogorskih građana na evropski nivo ostaje jedan od glavnih prioriteta Vlade.

On je poručio da će nastaviti sa reformama i efikasnije raditi na usvajanju i kvalitetnijoj primjeni evropskih standarda, istakavši da je u interesu Crne Gore da njeni građani žive po najboljim evropskim ekonomskim i demokratskim standardima.

Prema Đukanovićevim riječima, nema potrebe za zaokretima kada je riječ o stateškim ciljevima državne politike Crne Gore - punopravno članstvo u EU i NATO.

On je odbacio ocjene da vodi antisrpsku politiku, navodeći da oni koji stoje iza tih optužbi govore neistinu.

Đukanović smatra da priče o ugroženosti srpskog naroda u Crnoj Gori nemaju osnova.

"Vlada nikada neće povući nijedan diskriminatorski akt prema bilo kome u Crnoj Gori. Ponosni smo na multietničnost i multikonfesionalnost naše države, jer je to jedno od najvećih bogatstava Crne Gore", naveo je premijer.

Đukanović je ponovio da će Vlada biti posvećena nastavku evropskih i evroatlanskih integracija i amortizovanju posljedica globalne ekonomske krize, te da će nova izvršna vlast biti Vlada kontinuiteta.

On je rekao da će se njegova Vlada zalagati da nastavak evroatlanskih integracija, jer je za Crnu Goru bezbjednosno korisno da bude dio NATO-a, podsjetivši da referendum o ulasku Crne Gore u NATO nije propisan nijednim zakonskim aktom i poručio da je sklon varijanti da se o tome odlučuje u parlamentu.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije